Sposób przygotowania:
Chleb w jajku
Jajka wbić do głębokiego talerza i roztrzepać widelcem
W zależności ile kromek chcemy zrobić tyle zużyjemy jajek, im więcej kromek, tym więcej pójdzie jajek (ja wykorzystałam 4). Do rozbełtanego jajka dodać przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek) - można dodać swoje ulubione przyprawy wedle gustu. Na patelni rozgrzać olej. Moczyć każdą kromkę w masie jajecznej z obu stron, aby cały chleb był pokryty jajkiem. Smażyć chlebki z obu stron na niedużej mocy, niedużym płomieniu przez jedynie chwilkę.
W zależności ile kromek chcemy zrobić tyle zużyjemy jajek, im więcej kromek, tym więcej pójdzie jajek (ja wykorzystałam 4). Do rozbełtanego jajka dodać przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek) - można dodać swoje ulubione przyprawy wedle gustu. Na patelni rozgrzać olej. Moczyć każdą kromkę w masie jajecznej z obu stron, aby cały chleb był pokryty jajkiem. Smażyć chlebki z obu stron na niedużej mocy, niedużym płomieniu przez jedynie chwilkę.