Chleb w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty, szybki i powszechnie znany sposób na wykorzystanie chleba, zwłaszcza takiego, który już zrobił się nieco czerstwy, dobra opcja zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Chleb w jajku

Składniki:

Chleb w jajku

 

Sposób przygotowania:

Chleb w jajku
Jajka wbić do głębokiego talerza i roztrzepać widelcem

W zależności ile kromek chcemy zrobić tyle zużyjemy jajek, im więcej kromek, tym więcej pójdzie jajek (ja wykorzystałam 4). Do rozbełtanego jajka dodać przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, tymianek) - można dodać swoje ulubione przyprawy wedle gustu. Na patelni rozgrzać olej. Moczyć każdą kromkę w masie jajecznej z obu stron, aby cały chleb był pokryty jajkiem. Smażyć chlebki z obu stron na niedużej mocy, niedużym płomieniu przez jedynie chwilkę.