BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Chleb zapiekany z jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam dzisiaj pyszny zapiekany chlebek, którego jak się raz skosztuje to prosi się o dokładkę. Chlebek zajadamy polany keczupem.

Chleb zapiekany z jajkiem

Składniki:

Chleb zapiekany z jajkiem

 

  • Kromki chleba 4 - 5 szt,
  • jajka 2 szt,
  • przyprawa Kucharek do smaku,
  • sól szczypta,
  • papryka czerwona mielona szczypta,
  • olej do smażenia ,
  • keczup do polania chleba,

Sposób przygotowania:

Chleb zapiekany z jajkiem
Jajka rozbełtać dodać trochę przyprawy uniwersalnej Kucharek, szczyptę soli, odrobinę papryki czerwonej mielonej.  Dokładnie wymieszać.

Chleb pokroić na kromki grubsze lub cieńsze jak kto woli. Każdą kromkę maczamy w rozbełtanym jajku z przyprawami i smażymy na gorącym oleju z obu stron.

Gotowe usmażone kromki polewamy keczupem.