gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasta z makreli z selerem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasty na pieczywo robię tylko zimą jak nie ma świeżych warzyw .To kolejna moja propozycja na coś pysznego.

Pasta z makreli z selerem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pasta z makreli z selerem

 

  • 1/2 makrela wędzona
  • 2 marchewki
  • 1 seler
  • 1 cebula czerwona
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czubrica zielona
  • papryka słodka mielona do smaku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka serka kanapkowego
  • 2 korniszony

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z selerem
Obieramy seler i marchewki gotujemy w lekko osolonej wodzie studzimy i ścieramy na tarce.

Makrelę obieramy z ości mieszamy widelcem Cebulę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę. Korniszony też kroimy drobno.

Do miski przekładamy starte warzywa obraną makrelę, pokrojoną cebulę i korniszony.

Do składników dodajemy przyprawy sól, pieprz, czubricę zieloną, paprykę, dodajemy majonez i serek kanapkowy mieszamy składniki pasty.

Pastę odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

POLECAM!!!
Pasta z makreli z selerem
To jedna z moich ulubionych past na pieczywo