Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Chleb w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki chleb przygotowuję gdy zostanie mi pieczywo z poprzednich dni. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu, doskonały na ciepłe śniadanie.

Chleb w jajku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chleb w jajku

 

Sposób przygotowania:

Chleb w jajku
Jajka myjemy, wybijamy do talerza i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami wg. uznania.Kromki chleba kolejno moczymy w rozmąconym jajku z obu stron tak aby całość była pokryta jajkiem. Margarynę rozpuszczamy na patelni i kolejno układamy kromki. Smażymy z obu stron po 1 minucie na każdą stronę aby ścięło się białko. Fajnie smakuje z keczupem lub sosem.
Chleb w jajku
Kromki chleba zamoczone w jajku i smażone na margarynie.
Chleb w jajku
Rozmącone jajka z dodatkiem soli,pieprzu i ziół.