Sposób przygotowania:
Chlebek w jajku
Chleb pokrój na kromki, mogą być grubsze. Jajka roztrzep w miseczce z dodatkiem soli i pieprzu, a następnie namocz w nich dokładnie kawałki chleba, tak by dobrze nasiąkły jajkami. Na teflonowej patelni rozgrzej masło lub olej, a następnie zmniejsz ogień i połóż na tłuszczu chleb. Gdy sie usmaży z jednej strony, odwróć kromki, na każdej połóż plaster sera, a patelnię przykryj przykrywką. Smaż tak przez chwilę na wolnym ogniu - do chwili, gdy ser się rozpuści. Takie "grzanki" świetnie smakują z przecierem pomidorowym, keczupem lub sosem czosnkowym. Doskonałe na śniadanie. Smacznego!
dobry
jagna
Kaloryczny,ale smaczny ;-) A od czasu do czasu można sobie chyba pozwolić ;-)
dobry
kto może ten może ;p
jagna
ja i owszem mogę ;-)
dobry
pozazdrościć :D
mediana
yellowCoach