Sposób przygotowania:
Chlebowe paluszki z serem
Przyznam Wam od razu,że robiłam te przekąski pierwszy raz i popełniłam błąd używając do niej 'wczorajszego' chleba. Wyszło ekonomiczniej, jednak łatwiej z pewnością paluszki uformować z mięciutkiego, świeżego chleba. Taki też Wam tutaj polecam.
Należy poodcinać nożem skórki od chleba. Kromeczki rozwałkowujemy.
Ser kroimy w słupki średniej grubości.
Do środka rozwałkowanego chleba wkładamy po słupku sera żółtego sera i zawijamy w ruloniki. Nierówne końcówki odcinamy i owijamy ruloniki nitką, tak aby się nie porozpadały.
Każdy paluszek smarujemy oliwą i kładziemy na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej. Pieczemy około 10 min w temp. 200° na rumiano.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilkę, aż paluszki przestygną odrobinę (nie chcemy poparzyć palców przecież :) ) i zdejmujemy nitki. Jemy na ciepło, choć na zimno też są całkiem niezłe.
Należy poodcinać nożem skórki od chleba. Kromeczki rozwałkowujemy.
Ser kroimy w słupki średniej grubości.
Do środka rozwałkowanego chleba wkładamy po słupku sera żółtego sera i zawijamy w ruloniki. Nierówne końcówki odcinamy i owijamy ruloniki nitką, tak aby się nie porozpadały.
Każdy paluszek smarujemy oliwą i kładziemy na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej. Pieczemy około 10 min w temp. 200° na rumiano.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilkę, aż paluszki przestygną odrobinę (nie chcemy poparzyć palców przecież :) ) i zdejmujemy nitki. Jemy na ciepło, choć na zimno też są całkiem niezłe.