Sposób przygotowania:
Chłodnik botwinkowy
Gotujemy wodę, solimy. Wrzucamy pokrojone w kostkę buraczki oraz ziemniaki i gotujemy około 10 minut. Liście botwinki dokładnie płuczemy, kroimy i dodajemy do zupy. Gotujemy przez 5 minut, następnie zdejmujemy z ognia i zostawiamy, aż ostygnie.
Dodajemy posiekany koperek, pokrojone w kostkę ogórki i wlewamy kefir. Przyprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Ugotowane na twardo jajka kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Przed podaniem wstawiamy do lodówki.
Dodajemy posiekany koperek, pokrojone w kostkę ogórki i wlewamy kefir. Przyprawiamy pieprzem, solą i sokiem z cytryny.
Ugotowane na twardo jajka kroimy na kawałki i dodajemy do zupy. Przed podaniem wstawiamy do lodówki.
BozenaMatuszczyk