EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Orzeźwiający, chłodzący, letni pomysł na obiad w upalne dni. Chłodnik z bombą witaminową, w którym słodki smak dojrzewających w słońcu pomidorów idealnie komponuje się z ostrością papryczki.

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

Składniki:

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości

ETAP 1:

Pomidorowo – paprykowy chłodnik z nutką ostrości
Pomidory pokroić w cząstki a papryki w kostkę

Pomidory sparzyć, usunąć skórę i pokroić w mniejsze cząstki. Papryki umyć i pozbawić gniazda nasiennego. Paprykę pokroić w kostkę a papryczkę chilli drobno posiekać.
Obrać ogórka i cebulę, pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do blendera, wlać wodę, dodać sok z cytryny, obrany czosnek, bazylię, oliwę
i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Doprawić wedle uznania solą i cukrem. Najlepiej podawać schłodzony.


Tagi:

papryka