Sposób przygotowania:
Chłodnik "botwinkowy"
Botwinkę dokładnie myję, część liści i buraczki kroję drobniutko, zalewam bulionem, dodaję ocet winny i gotuję do miękkości. Po ugotowaniu studzę.
Ogórka myję i obieram, trę na tarce o drobnych oczkach, z rzodkiewek odcinam ogonki, i trę tak jak ogórki. Koperek przepłukuję , osuszam i drobniutko siekam. Wszystko dodaję do zimnego wywaru z buraczkami, mieszam, doprawiam do smaku.
Można dodatkowo schłodzić w lodówce. Podaję z jajkami ugotowanymi na twardo, i robie kleksiki z soku:)
Ogórka myję i obieram, trę na tarce o drobnych oczkach, z rzodkiewek odcinam ogonki, i trę tak jak ogórki. Koperek przepłukuję , osuszam i drobniutko siekam. Wszystko dodaję do zimnego wywaru z buraczkami, mieszam, doprawiam do smaku.
Można dodatkowo schłodzić w lodówce. Podaję z jajkami ugotowanymi na twardo, i robie kleksiki z soku:)
misia5
zbysiowa
My też :)
zufikowo
zbysiowa
:)
alaaa