Sposób przygotowania:
Zupa krem z zielonego groszku
Przygotowujemy wywar.
Gotujemy wodę, wrzucamy udko, solimy, dodajemy liście laurowe i ziarenka pieprzu. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, a następnie wywar przecedzamy.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy zamrożony groszek. Wlewamy wywar i gotujemy około 15-20 minut. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem.
Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.
Podajemy zupę ze startym żółtym serem.
Gotujemy wodę, wrzucamy udko, solimy, dodajemy liście laurowe i ziarenka pieprzu. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, a następnie wywar przecedzamy.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy zamrożony groszek. Wlewamy wywar i gotujemy około 15-20 minut. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem.
Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową i pieprzem.
Podajemy zupę ze startym żółtym serem.