Sposób przygotowania:
Chłodnik buraczany
Barszcz czerwony wsypać do miseczki i zalać go wrzącą wodą. Odstawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo, ogórek umyć, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę.
Gdy barszcz jest już zimny połączyć go z jogurtem. Jajka obrane ze skorupy pokroić w ćwiartki i wyłożyć do salaterki, dodać do nich pokrojonego ogórka i zalać zimnym barszczem.
Na końcu dodać drobno pokrojony szczypiorek. Wstawić do lodówki na godzinę.
Jajka ugotować na twardo, ogórek umyć, obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę.
Gdy barszcz jest już zimny połączyć go z jogurtem. Jajka obrane ze skorupy pokroić w ćwiartki i wyłożyć do salaterki, dodać do nich pokrojonego ogórka i zalać zimnym barszczem.
Na końcu dodać drobno pokrojony szczypiorek. Wstawić do lodówki na godzinę.