Sposób przygotowania:
Chłodnik ogórkowo-miętowy z grzankami
Ogórki obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, szczypiorek drobno pokrój. Posiekaj listki mięty - pamiętaj, aby zostawić kilka sztuk do dekoracji chłodnika.
Ogórki, czosnek, jogurt i miętę zmiksuj blenderem. Dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj szczypiorek i wymieszaj. Gotowy chłodnik wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Bagietkę pokrój w kromki i zapiekaj w piekarniku do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Bagietkę podawaj jako dodatek do chłodnika. Smacznego!
Ogórki, czosnek, jogurt i miętę zmiksuj blenderem. Dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj szczypiorek i wymieszaj. Gotowy chłodnik wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Bagietkę pokrój w kromki i zapiekaj w piekarniku do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Bagietkę podawaj jako dodatek do chłodnika. Smacznego!