Sposób przygotowania:
Chłodnik botwinkowy
Botwinkę oczyszczamy, myjemy i drobno kroimy. Przekładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, cukier i szklankę wody. Gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostudzenia.
Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a potem obieramy ze skórek.
Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię i ogórki przekładamy do miski.
Dodajemy jogurt naturalny, koperek i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowaną botwinkę i mieszamy.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone z makaronem.
Cukinię i ogórki myjemy i osuszamy a potem obieramy ze skórek.
Obrane warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię i ogórki przekładamy do miski.
Dodajemy jogurt naturalny, koperek i mieszamy. Następnie dodajemy ugotowaną botwinkę i mieszamy.
Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone z makaronem.