Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami
Naleśniki:
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Następnie na odrobinie oleju usmażyć je.
Farsz:
Marchewkę, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Pora oczyścić, pokroić na pół plasterki. Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle, dodać startą marchewkę i pietruszkę wlać 3/4 szkl bulionu i dusić chwilę.
Następnie dodać pora i dusić do miękkości. Smażyć aż odparuje woda. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
Na każdy naleśniki nałożyć łyżkę farszu i plasterek sera, zawinąć i obtoczyć w bułce tartej.
Usmażyć na złoty kolor z każdej strony.
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 15 minut. Następnie na odrobinie oleju usmażyć je.
Farsz:
Marchewkę, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Pora oczyścić, pokroić na pół plasterki. Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle, dodać startą marchewkę i pietruszkę wlać 3/4 szkl bulionu i dusić chwilę.
Następnie dodać pora i dusić do miękkości. Smażyć aż odparuje woda. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku.
Na każdy naleśniki nałożyć łyżkę farszu i plasterek sera, zawinąć i obtoczyć w bułce tartej.
Usmażyć na złoty kolor z każdej strony.