Sposób przygotowania:
Chłodnik szczawiowy
Jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie dwa jajka posiekać. Natkę pietruszki, koperek, szczypiorek umyć, posiekać .
Szczaw umyć, posiekać. Jogurt oraz śmietanę mocno schłodzić. Do wysokiego naczynia włożyć posiekane jajka, posiekany koperek, natkę pietruszki, szczypiorek, wlać śmietanę oraz jogurt naturalny i zmiksować chłodnik .
Doprawić do smaku chłodnik pieprzem białym oraz solą. Rozlać do trzech talerzy, dodać po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki.
Szczaw umyć, posiekać. Jogurt oraz śmietanę mocno schłodzić. Do wysokiego naczynia włożyć posiekane jajka, posiekany koperek, natkę pietruszki, szczypiorek, wlać śmietanę oraz jogurt naturalny i zmiksować chłodnik .
Doprawić do smaku chłodnik pieprzem białym oraz solą. Rozlać do trzech talerzy, dodać po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki.