halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Chłodnik szczawiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chłodnik szczawiowy najlepiej smakuje w upalne dni lata . Zupy - chłodniki robimy najczęściej latem.

Chłodnik szczawiowy

Składniki:

Chłodnik szczawiowy

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik szczawiowy
Jajka ugotować na twardo, obrać. Następnie dwa jajka posiekać. Natkę pietruszki, koperek, szczypiorek umyć, posiekać .

Szczaw umyć, posiekać. Jogurt oraz śmietanę mocno schłodzić. Do wysokiego naczynia włożyć posiekane jajka, posiekany koperek, natkę pietruszki, szczypiorek, wlać śmietanę oraz jogurt naturalny i zmiksować chłodnik .

Doprawić do smaku chłodnik pieprzem białym oraz solą. Rozlać do trzech talerzy, dodać po jednym jajku pokrojonym na ćwiartki. 

Tagi:

szczaw