Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Chłodnik z botwinką na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

porcja dla dwóch osób - dobre na każdy posiłek! śniadanie, obiad i kolacje

Chłodnik z botwinką na kefirze

Składniki:

Chłodnik z botwinką na kefirze

 

  • 500 ml kefiru
  • nieduży pęczek botwinki
  • koperek
  • 5 rzodkiewek
  • 2 jajka
  • 2 ogórki gruntowe
  • pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Chłodnik z botwinką na kefirze
Botwnikę dokładnie myjemy a następnie kroimy w 2 centymetrowe kawałeczki. Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki. Ogórka obieramy i kroimy go w kostkę. Koperek drobno siekamy i dodajemy 3 szczypty do kefiru. Do kefiru dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy na twardo jajka. Schłodzony chłodnik rozlewamy do 2 talerzy, następnioe delikatnie układamy ugotowany i pokrojone na 4 częsci jajka. Dekorujemy całość koperkiem

Tagi:

jajko jajka