Sposób przygotowania:
Chłodnik z botwinki
Botwinkę myjemy dokładnie pod zimna wodą i kroimy na mniejsze części. Zalewamy wodą i gotujemy około 10-12 minut do miękkości. Studzimy.
Do miski wrzucamy posiekany koper i szczypiorek. Dodajemy pokrojone w półplasterki rzodkiewki oraz ogórka obranego ze skórki. Następnie dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wlewamy wystudzoną botwinkę oraz kefir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem. Mieszamy.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Podajemy z jajkiem - u mnie przepiórcze.
Do miski wrzucamy posiekany koper i szczypiorek. Dodajemy pokrojone w półplasterki rzodkiewki oraz ogórka obranego ze skórki. Następnie dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wlewamy wystudzoną botwinkę oraz kefir. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem. Mieszamy.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Podajemy z jajkiem - u mnie przepiórcze.
ciasteczka
lukrowanepierniczki