Sposób przygotowania:
Zupa krem ze świeżych pomidorów z makaronem
1. Makaron domowy: Na stolnicę wysypać mąkę, zrobić dołek wbić do niego jajka, dodać sól. Następnie z tych składników zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i odstawić je na pół godziny, żeby ciasto nam odpoczęło. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części. Każdą część cieniutko wałkować na stolnicy i kroić w długie paski.
Pokrojony makaron rozrzucić na posypanej mąką stolnicy, zostawić go na około pół godziny żeby trochę przesechł. Od czasu do czasu przemieszać żeby się nam nie posklejał. Następnie makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości. Odcedzić i przelać zimną wodą żeby się nie posklejał. Następnie dokładnie osączyć z wody.
2. Zupa: Marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać, umyć i dokładnie osuszyć. Pomidory również umyć i osuszyć, pokroić na ćwiartki. Można je sparzyć i obrać ze skórki, lub w trakcie gotowania wyjąć skórkę. W garnku roztopić masło, wrzucić przygotowane warzywa ( oprócz pomidorów ) i przesmażyć je kilka minut. Uważamy, żeby za mocno nie zrumienić, następnie wrzucić pokrojone pomidory i chwilę ponownie przesmażyć. Do przesmażonych warzyw wlać bulion warzywny i gotować do miękkości warzyw pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie zblendować blenderem na gładki krem. Na koniec zupę przyprawić Vegetą Natur.
3. Podanie: Na talerze lub miseczki nakładać po porcji makaronu, nalać po porcji zupy, nałożyć po porcji jogurtu i posypać świeżym posiekanym koperkiem. Gotowe. Smacznego.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi około 2 litry zupy.
Porcja dla około 4 osób.
Pokrojony makaron rozrzucić na posypanej mąką stolnicy, zostawić go na około pół godziny żeby trochę przesechł. Od czasu do czasu przemieszać żeby się nam nie posklejał. Następnie makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości. Odcedzić i przelać zimną wodą żeby się nie posklejał. Następnie dokładnie osączyć z wody.
2. Zupa: Marchewkę, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać, umyć i dokładnie osuszyć. Pomidory również umyć i osuszyć, pokroić na ćwiartki. Można je sparzyć i obrać ze skórki, lub w trakcie gotowania wyjąć skórkę. W garnku roztopić masło, wrzucić przygotowane warzywa ( oprócz pomidorów ) i przesmażyć je kilka minut. Uważamy, żeby za mocno nie zrumienić, następnie wrzucić pokrojone pomidory i chwilę ponownie przesmażyć. Do przesmażonych warzyw wlać bulion warzywny i gotować do miękkości warzyw pod przykryciem. Gdy warzywa będą miękkie zblendować blenderem na gładki krem. Na koniec zupę przyprawić Vegetą Natur.
3. Podanie: Na talerze lub miseczki nakładać po porcji makaronu, nalać po porcji zupy, nałożyć po porcji jogurtu i posypać świeżym posiekanym koperkiem. Gotowe. Smacznego.
Moje rady:
Z przepisu wychodzi około 2 litry zupy.
Porcja dla około 4 osób.
skuter5
Babeczka35
Super i polecam ugotować taką zupkę :) To też moja ulubiona :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Dziękuję bardzo :)