Sposób przygotowania:
Chłodnik z kalarepką i selerem naciowym
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, kroimy również buraczki z botwinki. Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy pokrojone warzywa.
Gotujemy 5-7 minut. Kroimy w plasterki seler naciowy, kalarepkę w kostkę.
Dodajemy do garnka i gotujemy około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia i zostawiamy do przestygnięcia.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę, rzodkiewki w półplasterki. Wrzucamy warzywa do zupy, wlewamy kefir. Przyprawiamy do smaku i podajemy.
Gotujemy 5-7 minut. Kroimy w plasterki seler naciowy, kalarepkę w kostkę.
Dodajemy do garnka i gotujemy około 10 minut. Następnie zdejmujemy z ognia i zostawiamy do przestygnięcia.
Ogórka obieramy i kroimy w kostkę, rzodkiewki w półplasterki. Wrzucamy warzywa do zupy, wlewamy kefir. Przyprawiamy do smaku i podajemy.