SUPERPRZEPIS

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

  • 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7
Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

Wspaniale smakował jajkiem na twardo i smażonymi młodymi ziemniaczkami :)

Składniki:

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z kalarepką i rzodkiewką
Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam i pokroiłam w ćwiartki. W miseczce dokładnie roztrzepałam jogurt i śmietanę. Koperek i szczypiorek opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam. Rzodkiewkę i kalarepkę umyłam, odkroiłam kawałek kalarepki i obrałam go. Warzywa starłam na tarce o grubych oczkach. Czosnek obrałam i przecisnęłam przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smak powinien być wyraźny. Chłodnik podałam z ugotowanymi na twardo jajkami i usmażonymi młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem.