Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Chrupiąca sałatka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy nie ma chętnego na głąba...zrób sałatkę.

Chrupiąca sałatka. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Chrupiąca sałatka.

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca sałatka.
Zwarte liście sałaty rwiemy na drobne kawałki. Pomidora polewamy wrzątkiem i ściągamy z niego skórę. A następnie kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i kroimy w plasterki które jeszcze dzielimy na ćwiartki. Warzywa wrzucamy do jednego naczynia i dokładnie mieszamy. Serek i maślankę solimy razem i mieszamy, sól pozwoli nam szybciej i dokładniej je połączyć. Czosnek obieramy i przegniatamy dodajemy do sosu. Jeszcze pieprz dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Całość polewamy sosem i ponownie mieszamy.
Chrupiąca sałatka.
Obrane z skóry pomidory kroimy w kostkę.
Chrupiąca sałatka.
Zwartą część sałaty rwiemy na drobne kawałki.
Chrupiąca sałatka.
Warzywa dokładnie mieszamy jeszcze przed dodaniem sosu.