chrupiące bukieciki kalafiora

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

aromatyczne chrupiące bukieciki kalafiora

chrupiące bukieciki kalafiora Więcej zdjęć (3)

Składniki:

chrupiące bukieciki kalafiora

 

 

Sposób przygotowania:

chrupiące bukieciki kalafiora
1. Średniej wielkości kalafiora myjemy pod chłodną wodą, osączamy i odcinamy bukieciki bez głąba. 2. Do miseczki wsypujemy bułkę tartą pikantną ( ja użyłam firmy Prymat),do osobnej  wbijamy dokładnie dwa jaja surowe.  3. Kawałki bukiecików kalafiora obtaczamy w jajkach potem w przyprawie, następnie wykładamy na talerz. 4. Na patelnię wylewamy olej. Gdy będzie dość ciepły kładziemy obtoczone bukieciki kalafiora i smażymy na rumiano z obu stron przewracając drewnianą łyżką. 5. Osączamy z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym.
chrupiące bukieciki kalafiora
pikantna bułka tarta firmy prymat wymieszana z surowymi jajami
chrupiące bukieciki kalafiora
surowe przygotowane do smażenia bukieciki kalafiora