Sposób przygotowania:
Chrupiące koreczki z curry
Ogórki dokładnie myjemy, nie obierając kroimy w większą kostkę, obraną cebulę kroimy w paski. Przekładamy do większej miski, wsypujemy sól, dokładnie mieszamy, pozostawiamy na 3 godziny, żeby warzywa puściły sok.
Do ogórków wlewamy zagotowaną i ostudzoną zalewę, ogórki przyciskamy talerzem zostawiamy na 3 godziny. Dodajemy przyprawy, mieszamy, ogórki nakładamy od umytych i wyparzonych słoików, razem z zalewą.
Pasteryzujemy na następny dzień przez 5 minut.
Do ogórków wlewamy zagotowaną i ostudzoną zalewę, ogórki przyciskamy talerzem zostawiamy na 3 godziny. Dodajemy przyprawy, mieszamy, ogórki nakładamy od umytych i wyparzonych słoików, razem z zalewą.
Pasteryzujemy na następny dzień przez 5 minut.