Sposób przygotowania:
Chrupiące kotlety w płatkach kukurydzianych
Filety myję i filetuje na kotlety. Rozbijam tłuczkiem na cienkie kotleciki.
Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie rozdrabniam. Przesypuje do miski.
Do drugiej miski wbijam jajka, wsypuję przyprawy i dokładnie rozbijam.
Na patelni rozgrzewamy olej, mięso maczam w jajku, a następnie w płatkach (dokładnie ), przekładam na rozgrzany olej. Zmniejszam ogień. Smażę na złoto z obu stron.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy,lekko dogniatam i przekładam na talerz.
Smacznego.
Płatki kukurydziane przesypuje do strunowego woreczka, zamykam i za pomocą wałka do ciasta dokładnie rozdrabniam. Przesypuje do miski.
Do drugiej miski wbijam jajka, wsypuję przyprawy i dokładnie rozbijam.
Na patelni rozgrzewamy olej, mięso maczam w jajku, a następnie w płatkach (dokładnie ), przekładam na rozgrzany olej. Zmniejszam ogień. Smażę na złoto z obu stron.
Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy,lekko dogniatam i przekładam na talerz.
Smacznego.
SylaUla