Sposób przygotowania:
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
1) Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.
2) Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecionego banana, wodę gazowaną, mleko sojowe, cynamon, proszek do pieczenia i cukier, łączymy.
3) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy po ok. 2 łyżkach ciasta (formujemy pancakesy).
4) Smażymy pancakesy z każdej strony.
5) Usmażone pancakesy przekładamy na ręcznik kuchenny.
6) Wiśnie myjemy pod bieżącą wodą (możemy usunąć pestki).
7) Maliny również myjemy pod bieżącą wodą.
8) Pancakesy nakładamy na talerze i podajemy z wiśniami i malinami (lub z czym chcemy).
2) Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecionego banana, wodę gazowaną, mleko sojowe, cynamon, proszek do pieczenia i cukier, łączymy.
3) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy po ok. 2 łyżkach ciasta (formujemy pancakesy).
4) Smażymy pancakesy z każdej strony.
5) Usmażone pancakesy przekładamy na ręcznik kuchenny.
6) Wiśnie myjemy pod bieżącą wodą (możemy usunąć pestki).
7) Maliny również myjemy pod bieżącą wodą.
8) Pancakesy nakładamy na talerze i podajemy z wiśniami i malinami (lub z czym chcemy).
SylaUla
gosiapiotrek23