tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami. Idealne na śniadanie, obiad, jaki i kolację.

Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami

Na wegańskie pancakesy z wiśniami i malinami

Sposób przygotowania:

Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
1) Banana obieramy i rozgniatamy widelcem.

2) Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy rozgniecionego banana, wodę gazowaną, mleko sojowe, cynamon, proszek do pieczenia i cukier, łączymy.

3) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy po ok. 2 łyżkach ciasta (formujemy pancakesy).

4) Smażymy pancakesy z każdej strony.

5) Usmażone pancakesy przekładamy na ręcznik kuchenny.

6) Wiśnie myjemy pod bieżącą wodą (możemy usunąć pestki).

7) Maliny również myjemy pod bieżącą wodą.

8) Pancakesy nakładamy na talerze i podajemy z wiśniami i malinami (lub z czym chcemy).
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i kładziemy po ok. 2 łyżkach ciasta (formujemy pancakesy).
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
Pancakesy smażymy z każdej strony na patelni.
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
Usmażone pancakesy odkładamy na ręcznik kuchenny.
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
Wiśnie myjemy pod bieżącą wodą. Możemy usunąć pestki.
Wegańskie pancakesy z malinami i wiśniami
Maliny również myjemy pod bieżącą wodą.

Tagi:

placki owoce