Sposób przygotowania:
Makaron z masłem orzechowym i warzywami
1) Sos: Do miski wlewamy mleczko kokosowe i dodajemy śmietankę, mieszamy. Dodajemy masło orzechowe. Czosnek obieramy, wyciskamy do sosu i ponownie łączymy wszystkie składniki ze sobą. Na koniec dodajemy kurkumę, Garaam Masala, paprykę słodką mieloną, mieszamy i sos gotowy.
2) Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente.
3) Paprykę czerwoną, żółtą i zieloną myjemy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Marchew obieramy, kroimy w zapałki i wrzucamy do papryki na patelnię, podsmażamy.
4) Następnie wlewamy wcześniej przygotowany sos.
5) Sos łączymy z paprykami i wrzucamy ugotowany makaron.
6) Na koniec dodajemy sos chilli czosnkowy, mleko, szczypiorek i sól himalajską, wszystko łączymy.
2) Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu na al dente.
3) Paprykę czerwoną, żółtą i zieloną myjemy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Marchew obieramy, kroimy w zapałki i wrzucamy do papryki na patelnię, podsmażamy.
4) Następnie wlewamy wcześniej przygotowany sos.
5) Sos łączymy z paprykami i wrzucamy ugotowany makaron.
6) Na koniec dodajemy sos chilli czosnkowy, mleko, szczypiorek i sól himalajską, wszystko łączymy.