Sposób przygotowania:
Pieczony dorsz atlantycki z ziołami i mieszanką
1) Mieszankę gotujemy według przygotowania na opakowaniu.
2) Polędwice z dorsza atlantyckiego myjemy i osuszamy. Kładziemy na desce, smarujemy olejem, posypujemy solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym z każdej strony.
3) Następnie posypujemy przyprawą BIO do ryb i układamy koperek.
4) Plasterki cytryny przekrajamy na pół i układamy na koperku.
5) Przekładamy rybę na formę do pieczenia i pieczemy przez ok. 10-15 minut w 220 stopniach.
2) Polędwice z dorsza atlantyckiego myjemy i osuszamy. Kładziemy na desce, smarujemy olejem, posypujemy solą himalajską ziołową i pieprzem ziołowym z każdej strony.
3) Następnie posypujemy przyprawą BIO do ryb i układamy koperek.
4) Plasterki cytryny przekrajamy na pół i układamy na koperku.
5) Przekładamy rybę na formę do pieczenia i pieczemy przez ok. 10-15 minut w 220 stopniach.