Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Chrupiące liście botwiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świeże liście botwiny w chrupiącej panierce.

Chrupiące liście botwiny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiące liście botwiny

 

Sposób przygotowania:

Chrupiące liście botwiny
Białko ubić na sztywną pianę. Do piany dodać sól czosnkową i pieprz, wsypać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. Liście botwiny (bez łodyżek i korzonków) zamoczyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Na patelnię kłaść liście botwiny w panierce. Smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone liście odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać.
Chrupiące liście botwiny
Białko jaja ubite na bardzo sztywną pianę.
Chrupiące liście botwiny
Ubita piana z białka wymieszana z solą czosnkową pieprzem i mąką.
Chrupiące liście botwiny
Liście botwiny zamoczone w cieście i obtoczone w bułce tartej.
Chrupiące liście botwiny
Liście botwiny w panierce położone na rozgrzany olej.

Tagi:

jajko tarta jajka