Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Chrupiące podpłomyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Podpłomyki są znakomitą chrupiącą przekąską.Robi się je bardzo szybko i są tanie.Możemy je również przygotować jak nam zostanie ciasta podczas robienia pierogów.

Chrupiące podpłomyki

Składniki:

Chrupiące podpłomyki

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • około pół szklanki letniej wody
  • pół łyżeczki soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące podpłomyki
1.Mąkę i sól przekładamy do miski,następnie stopniowo dolewając wodę zagniatamy ciasto takie jak na pierogi. 2.Następnie ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na cienkie płaty.Płaty ciasta kroimy na prostokąty. 3.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy podpłomyki z obu stron,po kilka chwil. 4.Usmażone odsączmy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Pod czas smażenia należy uważać,ponieważ łatwo się przypalają.