SUPERPRZEPIS

Chrupka kukurydziana meksykanka

  • 1
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Chrupka kukurydziana meksykanka

Połączenie delikatnego wafelka z pikantnym sosem = chrupka kukurydziana meksykanka

Składniki:

Chrupka kukurydziana meksykanka

 

  • 2 łyżki sosu meksykańskiego Łowicz
  • 2 wafle kukurydziane extra cienkie Good Food
  • 1 niewielkie awokado
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • pół czerwonej papryki
  • pietruszka do dekoracji (natka)

Sposób przygotowania:

Chrupka kukurydziana meksykanka
Awokado obieramy, kroimy w paseczki i układamyna waflach. resztę siekamy, dodajemy do sosu. Z papryki wycinamy 6 słupków, resztę siekamy i dodajemy do sosu. Na końcu dodajemy czerwoną fasolę, mieszamy i nakładamy na wafle. Dekorujemy słupkami z papryki i natkę pietruszki