Sposób przygotowania:
Ciasteczka z makiem
Mąkę, cukier puder oraz sól przesiewamy na stolnicę. Dodajemy suchy mak, masło, ekstrakt oraz żółtka. Szybko zarabiamy jednolite ciasto, które owijamy w folię spożywczą i dajemy na 2-3 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 st. przez 10-12 minut.
Po upieczeniu studzimy. Zimne przekładamy powidłami. I dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 st. przez 10-12 minut.
Po upieczeniu studzimy. Zimne przekładamy powidłami. I dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
skuter5
misia5
Polecam :) Są pyszne :)
lukrowanepierniczki
robaczek
misia5
Zapraszam :) Moja rodzina też je uwielbia.
misia5
Dziękuję :) Zapraszam :) Sporo ich wychodzi :)
Czekoladka 2