Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka z makiem i orzechami
Zimne masło zagnieść z pozostałymi składnikami ręcznie albo z pomocą kuchennego robota. Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Dopiero schłodzone ciasto wałkować posypując powierzchnię makiem wymieszanym z posiekanymi albo zmielonymi orzechami.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać foremkami dowolne kształty. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zarumienienia.
Po ostudzeniu przechowywać w szczelnej puszce.
Z rozwałkowanego ciasta wycinać foremkami dowolne kształty. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do lekkiego zarumienienia.
Po ostudzeniu przechowywać w szczelnej puszce.
![Kruche ciasteczka z makiem i orzechami Kruche ciasteczka z makiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasteczka-z-makiem-i-orzechami-526646.jpg)
![Kruche ciasteczka z makiem i orzechami Kruche ciasteczka z makiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasteczka-z-makiem-i-orzechami-526647.jpg)
![Kruche ciasteczka z makiem i orzechami Kruche ciasteczka z makiem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ciasteczka-z-makiem-i-orzechami-526648.jpg)
biedroneczki