SUPERPRZEPIS

Chrust dwukolorowy

  • 1
  • MP3-ka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Chrust dwukolorowy Więcej zdjęć (3)

Taka mała odmiana standardowej wersji :)

Składniki:

Chrust dwukolorowy

 

Sposób przygotowania:

Chrust dwukolorowy
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim. Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)
Chrust dwukolorowy
Cienkie rozwałkowane ciasta kładziemy jedno na drugim, wycinamy wzorki i formujemy faworki
Chrust dwukolorowy
Gotowy chrust smażymy z dwóch stron na rumiano

Tagi:

faworki chrust