basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Chrzan tarty z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny przepis na łagodny chrzan.

Chrzan tarty z jajkiem

Składniki:

Chrzan tarty z jajkiem

 

  • 1 duży korzeń chrzanu
  • 5 jajek
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Chrzan tarty z jajkiem
Chrzan obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Jajka ugotować na twardo i rozgnieść widelcem bardzo drobniutko. Do startego chrzanu dodać rozgniecione jajka, 2 łyżki śmietany kwaśnej, 1/2 łyżeczki cukru i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do słoiczka. Zostawić w lodówce na kilka godzin by składniki się przegryzły. Doskonały dodatek do mięs i wędlin.

Tagi:

jajko jajka