Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

chrzan z jajkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wielkanoc kojarzy mi się przede wszystkim z jajkami i chrzanem i z tym właśnie chrzanem z jajkiem mojej teściowej

chrzan z jajkiem.

Składniki:

chrzan z jajkiem.

 

Sposób przygotowania:

chrzan z jajkiem.
jajka gotujemy na twardo (do wody dodaję zawsze łyżeczkę soli i octu), jajka obieramy ze skorupek, rozdzielamy żółtka i białka żółtka wkładamy do miseczki i rozcieramy widelcem, białka kroimy w bardzo drobną kosteczkę do miseczki z żółtkami dodajemy białka, chrzan, śnietanę, sól i cukier i dokładnie mieszamy, wkładamy do słoiczków z zostawiamy w lodówce przynajmniej na 12 godzin, żeby składniki się przegryzły

Tagi:

jajko jajka