reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Chrzanowa chmurka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie przepadam za chrzanem, ale w tej wersji mogę jeść łyżeczką- Idealny do pasztetów, jajek czy wędlin.

Chrzanowa chmurka

Składniki:

Chrzanowa chmurka

 

 

 

  • 1/2 łyżeczki cukru

 

  • 2 łyżki startego chrzanu

 

Sposób przygotowania:

Chrzanowa chmurka
Chrzan lekko sparzamy ( to w/g upodobań, ja raczej mocniej) Jabłko ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach( tak jak ziemniaki na placki) Śmietanę bardzo mocno schładzamy i ubijamy, dodajemy cukier, sól, chrzan i jabłko- delikatnie mieszamy. Przekładamy do słoiczka i odstawiamy do schłodzenia. Smacznego!!