allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Chrzan z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki sposób na pyszny dodatek do mięs.

Chrzan z jabłkiem

Składniki:

Chrzan z jabłkiem

 

  • 4 łyżki startego chrzanu
  • 1 średnie kwaskowate jabłko
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Chrzan z jabłkiem
Jabłko umyc i obrac. Zetrzec całe na tarce jarzynowej na małych oczkach. Zaraz skropic cytryną aby nie ściemniało. Do jabłka dodac chrzan (może byc taki ze słoiczka) oraz kwaśną śmietanę. Doprawic solą i pieprzem, dokładnie wymieszac i odstawic na parę minut aby nieco się przegryzło. Podawac do pieczonych mięs i wędlin.