jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Ciabata żytnia zapiekana z rybą wędzoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdrowa i smaczna rybka na bułce zapiekana z serem.

Ciabata żytnia zapiekana z rybą wędzoną

Składniki:

Ciabata żytnia zapiekana z rybą wędzoną

 

  • 1 makrela wędzona
  • 1 łyżka czerwonej papryki w proszku
  • szczypta chili
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 ciabaty żytnie (najlepiej czerstwe)
  • kiełki brokuła i ogór kiszony do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciabata żytnia zapiekana z rybą wędzoną
Obrana rybę zmiel, dodaj majonez, połowe startego sera i paprykę oraz chili. Wymieszaj dokładnie. Nakładaj wastwe pasty na połówki ciabat, posyp startym serem (resztą) i zapiekaj w piekarniku, do chwili , gdy ser sie rozpłynie a ciabata będzie chrupiąca. Podawaj udekorowane ogórkiem i kiełkami brokuła.

Tagi:

sery ser