BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Ciacho trojkolorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dzieci je uwielbiaja , w jedenym slowie rewelacja!!!!

Ciacho trojkolorowe

Składniki:

Ciacho trojkolorowe

 

  • 2 1/2 szkl maki tortowej,
  • 1 1/2 szkl cukru
  • 4 jajka,
  • 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia,
  • 1 szkl oleju,
  • 2 kisle jeden o smaku wisniowym, a drugi o smaku cytrynowym,
  • 3 lyzeczki kakao,
  • 1 szkl wody

Sposób przygotowania:

Ciacho trojkolorowe
Wbic jajka, wsypac cukier ubijac az podwoji swoja obietosc, do masy jajecznej dodac make wymieszana zproszkiem do pieczenia, nastepnie dodac olej i wode. ciasto podzielic do misek na trzy czesci. do jednej dodac kakao, do drugiej kisiel cytrynowy, a do trzeciej kisiel wisniowy. Forme wysmarowac tluszczem, nastepnie wlac ciasto z kakao, na mase z kakao wylozyc z kislem cytrynowym, a nastepnie z kislem wisniowym. Piec w temp. 200st ok 40-50 min na zloty kolor. Ostudzic. Ciasto polukrowac.

Tagi:

jajko jajka mak