Ciasteczka cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mąkę, margarynę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, ocet i sól wymieszać i wyrobić z tego ciasto. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wycin

Ciasteczka cebulowe

Składniki:

Ciasteczka cebulowe

 

  • 60 dag mąki,
  • kostka margaryny,
  • 2 cebule, 2 żółtka,
  • łyżeczka octu,
  • sól,
  • tłuszcz do posmarowania blachy.

Sposób przygotowania:

Ciasteczka cebulowe
Mąkę, margarynę, pokrojoną w kosteczkę cebulę, ocet i sól wymieszać i wyrobić z tego ciasto. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wycinać dowolne kształty: kieliszkiem lub gotowymi foremkami. Blachę posmarować tłuszczem, po czym układać na niej wycięte ciasteczka. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 15 minut. Podawać jako dodatek do zup lub jako luźną przekąskę.

Tagi:

cebula