Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona w cebuli i cydrzeETAP 1:
Cebulę obrać i pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, posolić do smaku i poddusić bez rumienienia, często mieszając.
Doprawić do smaku majerankiem i czarnym pieprzem świeżo mielonym. Zawartość patelni przełożyć do naczynia do zapiekania. Wlać pół szklanki cydru.
Na cebuli ułożyć białe kiełbaski wcześniej gęsto nakłute patyczkiem do szaszłyków. Musztardę wymieszać z miodem, a powstałą miksturę rozsmarować na kiełbasach.
Naczynie z kiełbasą wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec 35-45 minut. W trakcie pieczenia kiełbasę polewać kilka razy powstałym sosem.
Podawać z chlebem, ćwikłą lub chrzanem.
Marika-
mocsłodkości
Czekoladka 2