Sposób przygotowania:
Muffinki bananowo-kakaowe bez cukru
Bardzo dojrzałe słodkie banany utrzeć na największych oczkach tarki warzywnej.
Do bananów wbić jajka i dodać szczyptę soli. Masę połączyć ze zmielonymi migdałami. Suche składniki połączyć i i wymieszać.
Do masy bananowo-migdałowej dolać olej, dodać jogurt naturalny i wsypać suchą mieszankę. Dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami. Piec 20-25 minut w temp. ok. 180*C z termoobiegiem.
Muffinki idealnie smakują z dodatkiem domowych powideł smażonych bez cukru.
Do bananów wbić jajka i dodać szczyptę soli. Masę połączyć ze zmielonymi migdałami. Suche składniki połączyć i i wymieszać.
Do masy bananowo-migdałowej dolać olej, dodać jogurt naturalny i wsypać suchą mieszankę. Dokładnie wymieszać. Napełnić ciastem formę do muffinek wyłożoną papierowymi papilotkami. Piec 20-25 minut w temp. ok. 180*C z termoobiegiem.
Muffinki idealnie smakują z dodatkiem domowych powideł smażonych bez cukru.