Sposób przygotowania:
Ciasteczka kardamonowe z jabłkami i rodzynkami1.

Przygotowałam miskę, do której włożyłam pokrojone masło, wbiłam jajko wiejskie oraz dosypałam cukier. Wszystko zmiksowałam mikserem.
2.

Do zmiksowanej masy wsypałam kardamon i znowu zmiksowałam mikserem.
3.

Mąkę pszenną przesiałam przez sito i wsypałam do miski. Za każdym razem miksowałam.
4.

Kolejno wsypałam proszek do pieczenia i ponownie zmiksowałam mikserem.
5.

Na samym końcu wsypałam sól kuchenną i ostatni raz zmiksowałam mikserem.
6.

Teraz wsypałam bakalie w postaci zielonych rodzynek. Tym razem wymieszałam masę łyżką.
7.

Jabłka obrałam ze skórki, wydrążyłam gniazda nasienne, a potem pokroiłam w kostkę. Dodałam je do zmiksowanej masy i ponownie wymieszałam łyżką.
8.

Teraz z masy formowałam kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczałam i kładłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
9.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i gdy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam ciasteczka na około 10 - 15 minut.
10.

Upieczone ciasteczka wystudziłam i przełożyłam na talerz. Smacznego !