Sposób przygotowania:
Serowe kruche ciasteczka z kardamonem
Masło zamrażam a następnie ścieram na tarce na grubych oczkach. Dodaję pokruszonych twaróg - mój był półtłusty ale każdy się sprawdzi. Dodaję mąkę, żółtka i wodę i zagniatam całość ręką na ciasto. kulę zawijam w folię i wstawiam do lodówki na godzinę. Następnie wyciągam i na podsypanej mąką stolnicy rozwałkowuję ciasto na placek ok 0,3 (niezbyt cienki). W osobnej miseczce wsypuję cukier i mieszam z cynamonem i kardamonem. Wzięłam sporą szklankę i wycinam koła z ciasta. Każde koło oblepiam cukrem w miseczce, składam na pół i jeszcze raz na pół. Wychodzi mały trójkącik. Piekę na blaszce na papierze do pieczenie, w temp 180C przez około 25 minut
Gosia85