Sposób przygotowania:
Ciasteczka kawoszki
Ciasteczka: Miękką margarynę utrzeć chwilę z cukrem po chwili dodać żółtka. Mąkę , proszek do pieczenia i kawę przesiać przez sito i dodać do margaryny miksować aż powstaną gródki a następnie zagnieść ciasto ręcznie.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm wyciąć ciasteczka i ułożyć je na blaszy w odstępach. Piec 15 minut w temp 170 stopni.
Ostawić do ostygnięcia. Masa: Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Do utartej margaryny dodać zimną kawę i zmiksować.
Kremem przełożyć ciastka.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 3-4 mm wyciąć ciasteczka i ułożyć je na blaszy w odstępach. Piec 15 minut w temp 170 stopni.
Ostawić do ostygnięcia. Masa: Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Do utartej margaryny dodać zimną kawę i zmiksować.
Kremem przełożyć ciastka.