jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasteczka kokosowe w czekoladzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rewelacyjne ciasteczka z czekoladą do kawy i herbaty

Ciasteczka kokosowe w czekoladzie

Składniki:

Ciasteczka kokosowe w czekoladzie

 

  • 16 dag wiórków kokosowych
  • 15 dag cukru
  • 2 białka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • andruty- o średnicy 44 mm, około 35 sztuk
  • 13 dag polewy czekoladowej

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kokosowe w czekoladzie
Ubić białka na sztywną pianę. Podczas ubijania powoli wsypywać cukier i cukier waniliowy. Wymieszać pianę z sokiem z cytryny. Dodać wiórki kokosowe, delikatnie przemieszać. Napełnić masą szprycę. Rozłożyć andruty na blasze, wycisnąć na nie masę kokosową. Odłożyć do przeschniecia na kilka godzin. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 125-150 stopp. C. piec 30 minut. Wyjąć ostudzić. Przełożyć polewę do rondelka, wstawić do garnka z gorącą wodą, stopić. Zanurzać ciasteczka do połowy w polewie. Gotowe ciasteczka odłożyć do wyschnięcia.