Sposób przygotowania:
Jadalne doniczki
Czekoladę mleczna i gorzka łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Masa czekoladowa smarujemy papierowe kubki, tak by nie było prześwitów.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby czekolada zastygła.
Kubeczki nacinamy nożyczkami około 3 cm od góry i powoli odrywamy paski kubka papierowego.
Śmietanę ubijamy z 1 łyżka cukru pudru. Następnie łączymy ją z mascarpone.
Masę nakładamy do doniczek. Wkładamy borówki.
Następnie posypujemy pokruszonym ciastkami oreo (bez masy że środka).
Dekorujemy listkami mięty.
Masa czekoladowa smarujemy papierowe kubki, tak by nie było prześwitów.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby czekolada zastygła.
Kubeczki nacinamy nożyczkami około 3 cm od góry i powoli odrywamy paski kubka papierowego.
Śmietanę ubijamy z 1 łyżka cukru pudru. Następnie łączymy ją z mascarpone.
Masę nakładamy do doniczek. Wkładamy borówki.
Następnie posypujemy pokruszonym ciastkami oreo (bez masy że środka).
Dekorujemy listkami mięty.