Sposób przygotowania:
Ciasteczka kruche-różowe
Lukier: Białko utrzeć z cukrem pudrem na lśniącą masę,dodać odrobinę czerwonego barwnika spożywczego-zamieszać.
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, posiekać z margaryną, dodać żółtka i skórkę startą z cytryny. Wyrobić gładkie ciasto. Na podsypanej lekko mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 4 mm.
Wykrawamy literatką kółeczka. Każde ciasteczko z wierzchu smarujemy przygotowanym różowym lukrem -pół polukrowanych ciasteczek posypujemy różowym cukrem błyszczącym.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 -190 stopni i pieczemy ok. 12-15 min.
Po upieczeniu ściągamy z blaszki, studzimy. Sklejamy po dwa ciasteczka pianą na zewnątrz-tak aby u góry było ciasteczko z cukrem różowym.
Boki ciasteczek delikatnie smarujemy marmoladą i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Mąkę przesiać z cukrem pudrem, posiekać z margaryną, dodać żółtka i skórkę startą z cytryny. Wyrobić gładkie ciasto. Na podsypanej lekko mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 4 mm.
Wykrawamy literatką kółeczka. Każde ciasteczko z wierzchu smarujemy przygotowanym różowym lukrem -pół polukrowanych ciasteczek posypujemy różowym cukrem błyszczącym.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ciast. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 -190 stopni i pieczemy ok. 12-15 min.
Po upieczeniu ściągamy z blaszki, studzimy. Sklejamy po dwa ciasteczka pianą na zewnątrz-tak aby u góry było ciasteczko z cukrem różowym.
Boki ciasteczek delikatnie smarujemy marmoladą i obtaczamy w wiórkach kokosowych.