Sposób przygotowania:
Piernik (wersja fit)
1. Wymieszaj masło lub olej z miodem. Dodaj wszystkie mąki, wymieszane z ksylitolem i sodą. Wbij jajka, wlej mleko oraz kawę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody i wsyp przyprawę do piernika. Zmiksuj na wolnych obrotach na gładką masę.
2. Dodaj połowę posiekanych orzechów. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180°C przez 50 minut.
3. Rozpuść czekoladę w mleku kokosowym i polej przestudzone ciasto. Udekoruj orzechami.
RADA VITY:
- Dodaj mieloną kolendrę, goździki i imbir – ciasto będzie bardziej korzenne.
2. Dodaj połowę posiekanych orzechów. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180°C przez 50 minut.
3. Rozpuść czekoladę w mleku kokosowym i polej przestudzone ciasto. Udekoruj orzechami.
RADA VITY:
- Dodaj mieloną kolendrę, goździki i imbir – ciasto będzie bardziej korzenne.