Sposób przygotowania:
Ciasto z domowymi powidłami i mieszkanką studencką
Foremkę do tary wykładam papierem do pieczenia. Następnie przekładam ciasto kruche. dokładnie dociskam do formy i za pomocą widelca robię lekkie nakłucia.
Powidła przekładam na ciasto. Wyrównuje. Następnie mieszankę studencką drobno siekam i posypuje nią ciasto.
Nadmiar ciasta które wystaje zza foremki zagniatam do środka. Ciasto posypuję cukrem trzcinowym . Całość piekę w 160 stopniach przez 30 min aż ciasto będzie rumiane.
Powidła przekładam na ciasto. Wyrównuje. Następnie mieszankę studencką drobno siekam i posypuje nią ciasto.
Nadmiar ciasta które wystaje zza foremki zagniatam do środka. Ciasto posypuję cukrem trzcinowym . Całość piekę w 160 stopniach przez 30 min aż ciasto będzie rumiane.
ankaszym